Englannissa

Lomaan toki kuuluu myös reissu Lontooseen ystäviä tapaamaan. Tällä kertaa olin myös ensikertalaiselle lontoo-matkaajalle "turistiemäntänä" ja piipahdettiinhan me pariksi päiväksi meren äärelle Brightoniin.

Lontoo sisälti retkiä eri mm. eri museoihin ja näyttelyihin. Ja toki ajan viettoa ystävien kanssa sekä ostoksia ja nähtävyyksiä.

Fashion and tekstile museossa, jossa oli Tommy Nutter -vaatturin erikois näyttely ja tämä puku oli pienemmästä näyttelystä jossa oli naisten vaatteita 1960-80 luvuilta.

Kävimme ensi kertaa London Zoo:ssa ja päädyimme perjantai iltaisin järjestettävään aikuistentapahtumaan. Tarjolla oli eläinten lisäksi ruokaa ja juomaa eri maista sekä lisäksi shampanja baari. Sait sitten kuljeskella lasi kädessä vaikkapa pingviinejä ihmetellen.

 

Tämä on British museumista, koru oli taitaen tehty. Jokainen "helmi" oli uniikki keraamiikasta valmistettu ja ikää tuolla oli tuhansia vuosia.

Lehtiä tarttui taas matkaan aika iso pino...

Ja vähän askertelutarvikkeita, helmiä-ja korutarvikkeita en edes jaksanut kuvata sillä niitä tuli taas senverran paljon hankittua.

Löysin vihdoinkin tämän toisen Simonin kissa -sarjakuvan.

Ja aivan mahtava Pacman löytö sarjakuva kaupasta. Rasia sisältää haamun mallisia vaaleanpunaisia kirsikka pastilleja.

Vietimme keskellä viikkoa pari päivää ihanassa Brightonissa meren äärellä. Luksus hotelli ja ihanat pikku kujat kahviloineen olivat hyvä hengähdys hetki Lontoon hektisyydestä. Säät tosin olivat kovin kosteat, joten kuvatkin ovat melko harmaita.

Ranta tivolli laitureineen, Kuningatteren kesä paviljonki, ihania kujia ja vaatekaupan ikkuna ompelukoneineen.

Kaupungista löytyi myös mukavasti kauppoja kädentaitajille, suosittelen. Vain tunnin junamatka London Bridge-asemalta.