Retki Tallinnaan

Teimme retken Tallinnaan aurikoisena sunnuntai aamuna ja palasimme takaisin Helsinkiin sateisena maanantai iltana. Nautimme vanhan kaupungin kujista, kahviloista, hyvästä ruuasta jazz:n soidessa ja rauhallisesta hotellista.

Itse en ollut käynyt kaupungissa vuosi kausiin, joten halusin myös tutkia paikalliset nauha ja koru valikoimat, jotka osuivat eteemme. Sillä varsinkin nauhat ovat tämän hetkinen heikkouteni.

Paikallinen helmilehti, siemenhelmiin painottunut, hyvillä ohjeilla varustettu edullinen lehti.

Maanantaina kävelimme Tartu Mnt:tä kohti OU Karnaluksia löytyi muitakin kangas-nauha-nappi-kauppoja, joissa oli myös pieni valoimoima korutarvikkeita. Suurimmat ostokset tein toki Karnaluksista mutta edullisia nauhoja löytyi myös mm. Kangadzungelin yhteydessä olevasta OU Pudupoesta.

Puikkelehdimme pikku katuja pitkin ja eteemme tuli Pärlipesa (Kentmannin 19). Soma, pieni, kauniisti sisustettu helmikauppa.

Hotellimme lähellä oli myös kiva Virolaisten nuoreten suunnittelijoiden NU Nordik-kauppa (Vabaduse väljak 8), jota suosittelen, jos siellä päin liikkuu. Vastaavan oloinen kauppa on myös Tartu mnt:llä vastakkaisella puolella Kangadzungelia.

Lopuksi vielä tuhdit ja edulliset täytetytletut vanhassa kaupungissa ja sitten paluu laivaan ja kohti Helsinkiä. Mukavata oli ja palaamme kaupunkiin viimeistään keväällä.